Fyra offentliga möten när Smålandskademin gästar Jönköping

2022-11-11 av . Inga kommentarer ».

Fredagen den 11 och lördagen den 12 november är Smålands Akademi i Södra Vätterbygden. Fyra arrangemang som är öppna – och gratis! – för allmänheten ordnas.

Den 11/11 ställer vi frågan: Vem var vår Viktor? Ett seminarium om Jönköpingssonen Viktor Rydberg. Det äger rum mellan kl 14 och 17 i Fokus på Stadsbiblioteket. Medverkar gör bland andra professorerna Birthe Sjöberg och Svante Nordin (som presenterar nygammal Rydbergbiografi). Det blir också musik och uppläsningar. Ett samarrangemang med Viktor Rydberg-sällskapet, Senioruniversitetet och Stadsbiblioteket.  

Lördag den 12 november är vi i Huskvarna teater: Kaffe med Vätterdopp – ett program om Vättern med bland andra våra ledamöter Stefan Edman , Birgit Carlstén och Lars-Åke Engblom. Hemlig gäst därtill! Tid kl 11 i samarrangemang med Teater i Huskvarna. 

På eftermiddagen den 12 dyker vi upp  i Röda salen på Länsmuseet som vi samarrangerar med. Då kommer årets fem pristagare (namnen offentliggörs den 1 nov) att presenteras under ledning av Erik Lindfelt. Start kl 14. I direkt anslutning efter blir det traditionsenlig ostkaka i Stadsbibliotekets café. 

Sedan går alla som vill till Kristine kyrka där vi kl 16.30 högtidligt, med tal och musik av kyrkans kammarkör, delar ut årets priser.

Lämna en kommentar