Mimmi Mannheimer

Jag är en stockholmare som hamnat i Småland och nej, det är inte konstigt alls. Jag hade lärt känna Kalmar och Kalmar mig, under de tre år som jag var projektledare på Vicky Nöjesproduktion och arbetade med att bygga upp sommarteatern på Krusenstiernska gården. Under tiden blev jag betagen av den vackra och historiska staden med sitt fantastiska slott i Kalmarsund. Så när jag fick möjligheten att byta från teaterns värld till den kulturhistoriska för att bli slottschef i Kalmar var det med glädje och förväntan jag åtog mig jobbet hösten 2010.

Att tillgängliggöra kulturarvet och skapa ett innehåll som tilltalade en större målgrupp än tidigare var uppdraget. Med min bakgrund som teaterproducent var jag van vid att vara spindeln i nätet när dramatik och berättande skulle upp på scen och nå sin publik. Det var en erfarenhet och ett brinnande intresse som visade sig vara fint att ha med i bagaget när slottet skulle utvecklas.

På slottet möts historia, samtid och framtid. Vi letar oss tillbaka för att finna meningen för dagen och vi lever nu med ständiga frågor om vad som skall hända i framtiden. Vilka vägval gjordes då och vilka tar vi nu?

Jag är övertygad om att få våra liv speglade i berättelser – av alla de slag – är något som är livsviktigt för människan. Likaså att känna att man är en del av en helhet, som att vara en del i historiens gång.

Om mig själv; Jag är född 1960 i Lund, uppvuxen och boende i Stockholm fram till Kalmar kallade. Numera är jag till största delen boende i Kalmar men har en liten fot kvar i Stockholm. Jag gick i tjugoårsåldern på teaterskolor och arbetade på scen till jag fick mitt första barn. Då beslöt jag mig för att lämna scenen och istället bli teaterproducent. Något jag lärde mig genom goda mentorer på de olika teatrarna jag arbetade på, genom att läsa teater- och religionsvetenskap på universitet och gå diverse kurser inom ekonomi, projektledning ledarskapsutbildningar.
Teatrar jag arbetat på och haft olika befattningar på är Mittiprickteatern, Riksteatern, Orionteatern, Stockholms Stadsteater och Vicky Nöjesproduktion.

Utanför jobbet är jag en ganska flitig kulturnörd och min kanske allra skönaste tid är när jag tar mig till naturen.