Erik Lindfelt (Stol 17)

Har mina rötter i Hakarps socken på bergen ovanför Huskvarna. Men skall man vara riktigt petig tillbringades de första åren i Vättersnäs, mellan Jönköping och Huskvarna.  När min far köpte tillbaka den gamla släktgården i Knutstorp blev det dock mer och mer Hakarp; Knutstorp kom att bli vårt hem. Numera bor min bror där.

Jag är född 1959, har en son född 1989. Arbetar som frilansjournalist i Jönköping med en mängd olika och skilda uppdrag.  Tidigare har jag under drygt 20 år verkat vid Sveriges Radio – både lokalt i Jönköping och på riksplanet för Ekot och P1:s Människor och tro.  Under närmare sju år var jag bibliotekschef i Jönköpings kommun.

Har skrivit och medverkat i flera böcker.  Ämnena har varit högst blandade: Från den svenska kristdemokratin, via cigarrer och pipor; radiojournalistik och homohistoria till livsåskådning, haikudikter och köttätande växter. Det sista ämnet avslöjar mitt naturintresse.

Mer om mina böcker och om mig på webbsajten www.cigarr.com

Har varit ordförande för Kulturhuset i Jönköping, Smålands enda fria professionella barn- och ungdomsteater: Teateri, Smålands författarsällskap samt Biosfärområde Östra Vätterbranterna.