Pressen hyllar ”Ur Smålands skafferi”

2018-03-06 av . Inga kommentarer ».

Under rubriken ”Aptitretande om hyttsill, ostkaka och ’massipantåta’” skriver Jönköpings-Postens Rikard Flyckt bland annat:

”… en samling texter och bilder som faktiskt ångar av lust till sitt ämne; det är nästan så att dofterna stiger upp från boksidorna. Vacker är den också – en äkta kaffebordsbok att låta ligga framme och bläddra i när en är vill bli lite hungrig. /…/ På det hela taget en riktigt härlig bok.”

https://www.jp.se/article/aptitretande-om-hyttsill-ostkaka-och-massipantata/

Smålandspostens Per Hägered kåserar lyriskt när han “läser några kapitel och dras med i berättelserna som smakar just det där lokala kroggeniets spiskonster, men som också doftar äppelodlingar och som är färserade med mustiga skrönor om alla från blomsterkungen Carl von Linné till korvgubben Tage Mårdskog och hans p–mos. Varje rad i den där rikt illustrerade boken (med undertiteln ”folk, föda och färdigheter”) andas mat, varje sida är en delikatess.

Per Hägred: ”Falafel är krubbet i Kronoberg”

Växjöbladet utbrister att “Ur Smålands skafferi, som ges ut av Smålands akademi, handlar om mat men är långt ifrån en kokbok. Det hindrar inte att den vackra boken kan väcka hungern efter både mat och småländska miljöer.”

Med en smak av Småland

Lämna en kommentar