Det Uppfinningsrika Småland

2023-08-12 av . Inga kommentarer ».

Smålands akademi har i sitt motto att uppmärksamma och stödja snille och envishet. Vi kan också kalla det uppfinningsrikedom i Småland. Det kan ske inom livets alla fält genom snillrika företag, samarbeten, kultur och religion. Den 10 augusti träffades ledamöter först på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby – en perfekt plats för att inspireras av uppfinningsrikedom i Småland. Sen arbetade vi tillsammans omgivna av preses Kristina Alsérs underbara trädgård med manusutkast på en bok i ämnet.

Vi vill ge nya infallsvinklar på uppfinningsrikedomens möjligheter och nödvändighet i det förflutna och samtid, med siktet inställt på framtiden. Det kommer att bli en bok, seminarier, utställningar mm. Kanske ett monument i Smålands hjärta där länen möts? Vi kommer att samarbeta med kulturinstitutioner, universitet och andra som vill bidra till syftet bakom arbetet: ett ännu mer uppfinningsrikt, hållbart och glädjefyllt Småland.

Foto: Ledamöter på äventyr i Astrid Lindgrens Näs. Astrid Lindgrens Vimmerby omskapar samhället.

Lämna en kommentar